Южна Африка

Южна Африка е новият световен шампион по ръгби

Република Южна Африка е новият световен шампион по ръгби. На финала в Йокохама тимът победи Англия с 32-12. Африканците не дадоха никакъв шанс на съперника си от Европа и триумфираха безапелационно.

Това е трета световна титла за Южна Африка в историята. По този начин тимът изравни постижението на Нова Зеландия. Този път Ол Блекс останаха с бронзовите медали. Предишните титли за РЮА са през 1995 в Йоханесбург и през 2007-а в Париж. Освен това за първи път в историята, отбор, загубил в груповата фаза, взима трофея.

През първата част играчите на Раси Ерасмус спечелиха мача най-вече със схватката си, която оказа силен натиск върху англичаните, и ги принуди да правят нарушения, капитализирани от точния крак на Полард. Той записа общо 22 точки.

Розите видимо нямаха достатъчно сили след монументалната си победа над Нова Зеландия преди шест дни. Те опитаха да атакуват, но бяха спирани от зелената стена. И изоставаха с 6-12 на почивката.

През второто полувреме южноафриканците продължиха с впечатляващата си дисциплина. Те прекършиха английските надежди за втора купа с две есета в рамките на 8 минути. Есетата бяха реализирани от крилата Маказоли Мапимни (66′) и Челси Колби (74′).

- реклама -