Байерн тренировка, Хайнкес
Юп Хайнкес: "Няма време за купон. В неделя сутрин се тренира!"

Юп Хайнкес отлага празненствата при титла на Байерн

Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес заяви, че клубът няма да празнува, ако стане шампион днес. За целта тимът му просто трябва да спечели баварското дерби с Аугсбург. Ако това се случи, Байерн ще вземе шестата си поредна титла в Бундеслигата. И пак ще вдигне Сребърната салатиера във визита – така както се случва от 2000-а година насам.

„Отиваме с автобуса и няма да има никакви купони по магистралата, ако станем шампиони. Когато спечелихме Шампионската лига през 2013-а, също трябваше да има големи партита, но ги спрях. И сега ще е така“, каза Хайнкес. „Да, може да има и ще има чаша шампанско в съблекалнята, но само толкова. В неделя сутрин тренираме отново. Ще празнуваме, но в правилния момент“, добави треньорът. „Не вярвам в специалните шампионски фланелки. И не искам такива. И да знаете – аз определям какво да прави текстилният отдел“, още по-твърдо заяви Хайнкес. Той не може да използва Артуо Видал и Алаба. Под въпрос са Толисо, както и Бернат и Тиаго, които получиха травми при успеха над Севиля през седмицата.

Аугсбург: Нашата бира е по-добра. Тяхната няма да се лее тук

Съперникът Аугсбург обаче има други идеи. „Трябва да направим така, че Байерн да не стане шампион тук. Тяхната бира не е толкова добра, колкото нашата, и не трябва да се лее на собствения ни стадион“, шеговито заяви централният защитник на домакините Джефри Хоувелеув.

„Не знам дали е добре, че Байерн игра в Шампионката лига. Чух, че са запазили някои футболисти специално за нас“, пошегува се и треньорът на Аугсбург Мануел Баум.

 

- реклама -