Юнкер

Юнкер: Схвана ми се кракът, впечатляващо е колко специалисти по моето здраве се появиха

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес, че кракът му се е схванал по време на срещата на НАТО, когато бе сниман в доста странно състояние.

На пресконференция днес, запитан от медиите дали е бил пиян, или е имал болки от ишиаса, както обясни по-рано негов говорител, Юнкер заяви: Кракът ми се схвана. В добра форма съм, има много по-важни неща от моето здраве.

Настоява за повече респект

„Честно казано, нямам време да се занимавам с такива дреболии. Наистина съм впечатлен колко внимание се обръща на незначителни неща и настоявам за уважение. Учудващо е колко много хора са специалисти по здравословното ми състояние“, председателя на ЕК, който представи своя „план Юнкер“ за инвестиции в ЕС.

Той заяви, че не го интересува наследството, което ще остави, защото то било като поезията – говорело само за себе си. Попитан какво ще каже на президента на САЩ Доналд Тръмп при срещата им идната седмица във Вашингтон, председателят на ЕК поясни, че ще повтори тезите, които е изложил на срещата на Г-7 в Канада.

По неговите думи изглежда има нужда Тръмп да чуе отново, че търговията в ЕС е свързана с единния пазар под надзора на ЕК и изключва възможността от двустранни договорености с отделни държави от Общността.

източник: Труд

- реклама -