Юлия, Сергей Скрипал

Юлия Скрипал проговори: Покушението обърна живота ми с главата надолу!

Дъщерята на бивш руски шпионин Сергей Скрипал, която беше отровена в Солисбъри заедно с баща си, заяви, че е „щастлива, че е жива“.

Юлия Скрипал и баща й Сергей бяха изложени на невротоксин в центъра на града на 4 март.

В интервю за Ройтерс Юлия Скрипал заявява, че „животът й е обърнат с главата надолу“ и се надява да се върне в Русия в бъдеще.

Тя благодари на руското посолство за предложението за помощ, но заяви, че тя и баща й „не са готови да я приемат“.

Тя също благодари на всички които са се били съпричастни към нея след атаката.

Юлия Скрипал е в Лондон под закрилата на британската държава и точното й местоположение се пази в тайна. Тя бе изписана от болницата около пет седмици след отравянето.

„Извадихме голям късмет, че и двамата оцеляхме при този опит за убийство. Възстановяването ни е бавно и много болезнено“, каза тя.
Юлия каза, че опитва малко по малко да се справи емоционално и физически с опустошителните промени, които са й се случили. „Искам да помагам на баща ми, докато се възстанови напълно. В дългосрочен план се надявам да се върна у дома в моята страна. „, заяви тя.

Сегрей Скрипал също беше изписан от болницата. Местонахождението му към момента е неизвестно.

Юлия говори пред камерата на руски и представи комюнике на руски и английски, което казва, че е написано от нея. Тя сложи подписа си под двата документа, след като направи изявлението и отказа да отговори на въпроси, след като говори пред камерата.

Посолството на Русия във Великобритания настоя за среща с Юлия, за да се увери, че тя не е държана против волята си.

- реклама -