Юлиан Ангелов
сн. БГНЕС

Юлиан Ангелов, ВМРО: Целта ни е средна заплата от 2500 лв и средна пенсия от 700 лв

Това, което сме заложили в сегашната програма за следващото Народно събрание, е да повишим и да направим средната пенсия в България 700 лв. – в момента тя е 489 лв. , а нивата на средната работна заплата ( нивата сега са около 1500 лв.) да бъдат повишени на 2500 лв. Това каза Юлиан Ангелов, водач на листата на ВМРО-БНД в 23 МИР-София-град и 26 МИР-София-област, в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

“Това е нашата задача за повишаване на доходите. Искаме да направим механизъм, с който да се повишат всички пенсии с над 30 %, за да се достигне до това ниво на 700 лв. Средна пенсия”, каза още той.

„Тук не говорим за обещания, а за ангажимент. Преди 4 години поехме ангажимент към българските граждани, че ще повишим доходите не само на хората в трета възраст, а и на хората, които са работещи в България. Видя се, че се случи това нещо. Изпълнихме и ангажимента са повишаване на минималната пенсия на 300 лв. Индексирани бяха и всички останали пенсии с близо 35 %. Не говорим само за минималната пенсия“, посочи Ангелов.

Водачът на листата ВМРО-БНД коментира и идеята за ваучери за лекарства, като подчерта, че това не идея, близка до ВОЛЯ: „Нямаме идеи близки до ВОЛЯ. От нас всички партии – големи и малки, крадат идеи и неща, които постигнахме. Ние се радваме, когато всички останали партии припознават нашите идеи и теми и започват да работят по тях. Считаме, че всички български партии трябва да работят по тези идеи, които ние предлагаме. Имаме идея за възрастните хора да имат ваучери за лекарства в размер на 70 лв. Искаме да бъдат премахнати данък „дивиднет, данък уикенд“, които бяха изкуствено въведени данъци, за да помогнем на бизнеса. За едноличните търговци данъка върху стопанската дейност от 15 % да бъде намален на 10 %. Искаме да дадем подкрепа на дребния и средния бизнес в Бълагрия. Искаме да направим Държавен гаранционен фонд, който да гарантира всички кредити на българския бизнес, които са в банките, с оглед на това, че до март месец е толерансът от Европейския съюз за изплащане на кредити, свързани в пандемията“.

Юллиан Ангелов коментира и темата за шпионския скандал и посочи, че Красимир Каракачанов е единственият министър за 30 години, започнал модернизацията на армията.

“Той носи отговорност, защото е единственият министър за 30 години, който започна модернизацията на българската армия, и чуждите служби имат какво да шпионират. Тези хора, които са обвинени в този скандал, са шпионирали именно модернизацията на българската армия. От тази гледна точна той е виновен, защото започна модернизацията на българската армия. Доколкото и на мен ми е известно, тази разработка се прави отдавна.Той е участвал за залавянето на тези хора и информацията, която за изнасяли. Не е станала без негово знание цялата акция. Винаги има такива скандали. Важното обаче е самите институции и нашите служби да си вършат работата и такива хора да бъдат хващани, отстранявани и да си носят последствията“, каза Ангелов.
Той посочи, че националната сигурност винаги е заплашена, но трябва отговорните институции и служби да си вършат работата: „Националната сигурност винаги е заплашена от всякакви влияния- отношенията ни със съседни държави, влиянието на различни идеологии – политически или религиозни, които са по-радикални и крайни и по някакъв начин се мъчат да стъпят в България. Заплашена е по отношение на това, че големите сили – САЩ, Русия или Германия, защитават техните интереси и извършват такива действия, че да получават информация. От всички посоки националната сигурност е застрашена. Ние трябва да реагираме и тези хора да биват спирани или прогонени от България, съответно ако те са дипломати. Това, което аз съм прочел и разбрал, информацията касае модернизацията на българската армия. България поръча нов тип самолети, поръча нови кораби от Германия, модернизира включително и старите съветски самолети, те са оборудвани с техника, която да е съвместима и с НАТО. Има какво да шпионира, защото последните 4 години българската армия върви нагоре, включително и доходите на професионалните войници се вдигнаха с 67 %“.

„По никакъв начин не мисля, че българските партии биха позволили подобна политика, която се води в Скопие, да бъде подкрепена и да бъдат част от Европейския съюз.Така заявиха всички партии и мисля, че го направиха благодарение на пoзицията на ВМРО“, каза Ангелов във връзка с отношенията между България и република Северна Македония.

! Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

- реклама -