Юън Макгрегър

Юън Макгрегър избухна срещу Борис Джонсън: Ти безгръбначна *****

Британският актьор Юън Макгрегър избухна в „Туитър“ срещу бившия кмет на Лондон Борис Джонсън, след вчерашното му изненадващо решение да не се кандидатира за премиер.

Джонсън, който беше един от най-активните привърженици на излизането на Великобритания от ЕС, беше спряган за наследник на подалия оставка Дейвид Камерън. След обявяването на резултатите той беше остро критикуван от британските граждани, недоволни от напускането.

юън макгрегър
Туитът, който актьора изтри по-късно

„@Борис Джонсън, Ти безгръбначна *****. Ти поведе тази безумна кампания да напуснем ЕС. Спечели, и сега се омиташ, за да почисти някой друг бъркотията ти.“ – избухна в Туитър актьора.

Изглежда по-късно Юън Макгрегър е преосмислил поведението си, защото туитът беше изтрит.

Световните медии напомнят, че разгневения актьор е родом от Шотландия, където избирателите на референдума на „Брекзит“ гласуваха масово за оставането на Кралството в Европейския съюз.

Вчера Борис Джонсън съобщи, че няма да се кандидатира за министър-председател след като си направил анализ за положението в парламента и достигнал до извода, че не може да поеме управлението на страната в този момент.

- реклама -