Александър Усик
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Усик победи Чисора по точки – ВИДЕО

Александър Усик взе втората си победа в тежка категория, след като надви Дерек Чисора. След 12 рунда украиненцът спечели и трите съдийски решения. Гласовете бяха 117-112, 115-113 и 115-113. Това е 18-ата му победа от 18 мача като професионалист.

Чисора започна агресивно и още в първия рунд притисна сериозно съперника. Усик обаче издържа и след това с добро движение и много увереност, спираше британеца.

Край ринга нямаше фенове, но Антъни Джошуа гледаше на живо. Световният шампион трябва да се бие с Кубрат Пулев след месец. Освен това Усик продължава да е претендент за пояса му от WBO. Украинецът оцени представянето си с „3 от 10“, но уменията му ясно показват, че може повече. „Целта ми е да стана световен шампион и в тежката категория. Тук е сериозният тест. Но да си призная – очаквах повече от Чисора“, коментира украинецът.

„Усик има умения и се движи много добре по корта. Така че има шанс за добри неща. Не мисля, че видях нещо наистина грандиозно обаче“, коментира за БиБиСи Дилиан Уайт.

- реклама -