YouTube

YouTube забранява качването на опасни предизвикателства

Видеохостингът YouTube забрани публикуване на видеоклипове, които съдържат потенциално опасни или опасни начинания и предизвикателства. Актуализирани правила на платформата са публикувани в справочния център на Гугъл.

Особено строга забрана за видеа с участието на деца.

„Наскоро актуализирахме правилата за опасно съдържание. Сега не можете да публикувате видеоклипове в YouTube с начинания, които биха могли да доведат до сериозни наранявания или смърт“, се казва в изявлението. Отбелязва се, че видео платформата с особена строгост се отнася към този вид видеа, ако в тях участват деца.

Освен това YouTube вече не може да добавя „видеоклипове с предизвикателства, в които хората вярват, че са в опасност (или в действителност са в такава) и подобни видеоклипове, които могат да шокират детската аудитория.“

YouTube е американска компания за видео хостинг, която предоставя услуги за споделяне, съхранение и показване на видеоклипове. Основана е през 2005 година. От 2006 г. е собственост на Гугъл. Според Според Ю Тюб броят на потребителите й надхвърля 1 милиард души.

- реклама -