YouTube интегрира реклами във всички видеоклипове

Видеохостингът YouTube ще започне да интегрира видеореклами във всички видеоклипове, хоствани на платформата. Съответната информация е публикувана в раздела „Условия за ползване“ на уебсайта на компанията.

Нововъведението ще влезе в сила от 1 юни.

Понастоящем рекламите са вградени във видеоклипове, публикувани в канали, свързани с партньорската програма. За да участвате в нея, трябва да са изпълнени две условия: броят на абонатите трябва да бъде най-малко хиляда души, а общото време за гледане годишно да е четири хиляди часа.

Освен това доходите на всички създатели на съдържание, живеещи извън Съединените щати, ще започнат да се отчитат като „роялти“ (такса, която франчайзополучателите заплащат периодично, обикновено всеки месец) и ще бъдат облагани съгласно американското законодателство. За да се събират такси, трябва да се предостави информация за TIN, името на юридическото лице и името на канала. В случай на невъзможност за предоставяне на тази информация, хостингът може да задържи до 24 процента от приходите.

YouTube е услуга за видеохостинг, която предоставя на потребителите услуги за съхранение, доставка и показване на видеоклипове. YouTube се превърна в най-популярния видеохостинг и вторият по големина сайт в света по брой посетители.

Потребителите могат да качват, преглеждат, оценяват, коментират, добавят в любими и споделят определени видеоклипове. Сайтът съдържа филми, музикални видеоклипове, трейлъри, новини, образователни програми, както и любителски видеоклипове като видеоблогове, слайдшоута, хумористични видеоклипове и др.

- реклама -