Яж и отслабвай: Ето кои плодове да ядем, за да свалим килограми

Яж и отслабвай: Ето кои плодове да ядем, за да свалим килограми. Кои са най-добрите плодове за отслабване. Някои плодове са богати на хранителни вещества, които насърчават загубата на тегло и могат да помогнат да се отървете от натрупаните килограми.

От боровинки до ягоди –

ето четири вида плодове, които трябва да присъстват в чинията ни възможно най-често, защото са източник на отлични хранителни вещества и в същото време предотвратяват напълняването.

Боровинките са чудесен източник

на ценни антиоксиданти, наречени флавоноиди, които могат да предотвратят наддаването на тегло. Не е напълно установено как точно флавоноидите предотвратяват наддаването на тегло, но консумацията на храни, богати на флавоноиди, помага да се чувстваме по-сити и да избягваме други по-малко здравословни храни, които могат да доведат до наддаване на тегло, според д-р. Кери Питърсън.

Експертът допълва, че боровинките са

богати на фибри, така че са много засищащи и са сред най-здравословните плодове за ядене, така че определено трябва да ги включим в диетата си.

Ябълките са богати на флавоноиди и изобилстват от фибри, което ги прави един от най-здравословните плодове за отслабване. Най-добре е да ги консумирате необелени, защото кората им

съдържа най-много фибри и антиоксиданти.

Те също така помагат за контролиране на кръвната захар, което намалява апетита и преяждането и риска от развитие на диабет.

Крушите също могат да предотвратят наддаването на тегло, според проучване на BMJ, тъй като са богати на флавоноидни полимери и фибри. Плодовете, които съдържат фибри, са отличен избор за хора, които имат проблеми с наднорменото тегло, тъй като фибрите

ни засищат и създават усещане за ситост.

Крушите са полезни при сърдечни заболявания, безсъние, висок холестерол в кръвта – калият, съдържащ се в този плод, влияе върху подобряването на състоянието.

Органичните киселини, съдържащи се в плодовете, подобряват храносмилането, метаболизма, стимулират дейността

на бъбреците и черния дроб.

Голямото количество фибри в крушите понижава нивата на холестерола и може да помогне при лечението на диабет и затлъстяване. Също така крушата съдържа естествения антибиотик арбутин. Следователно отварите от този плод могат да понижат температурата. За жените е особено полезно да консумират круши, защото те спират процеса на стареене

и участват в регенерацията на клетките.

При анемия е полезен този десерт: обелете големите узрели круши и ги намачкайте, като добавите лъжица мед. Съдържащите се в крушите етерични масла повишават защитните сили на организма и действат противовъзпалително, пише Actuslno.com.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

- реклама -