Явор Дачков
сн. glasove.com

Явор Дачков: Слави Трифонов не го виждам като алтернатива, той повтаря Борисов от преди години

„Оказа се, че трябва да води държавата, но не може да го направи“. Това коментира пред БНТ журналиста Явор Дачков за Станислав Трифонов. „Слави Трифонов влезе в политиката като в бизнес“, добави още той. Според Дачков Трифонов е „поставено лице за поръчки“. Разбъркването на картите и слабия резултат на БСП обаче са наредили „Има такъв народ“ на второ място. Това е поставило Трифонов в ступор и той все още не знае какво да прави.

Явор Дачков каза, че Трифонов не е направил „един скеч срещу Доган и Пеевски“. „Има такъв народ“ пък била подчинена изцяло на председателя си. Извозването на депутатите с автобус е било унизително, според журналиста. На тях не им е разрешено и да правят коментари.

„Аз алтернативата не я виждам. Виждам Слави Трифонов, който преповтаря образа на Борисов от преди години“, каза още Явор Дачков. 

Той не вижда алтернативата и в лицето на „хулиганския“ Николай Хаджигенов и „шизоидния“ Тошко Йорданов.

В същото време обаче и Борисов не действа правилно, допуска Дачков.

Партиите трябва да си направят ясна сметка, преди да задават въобще дневния ред на обществото. Защо се говори за ревизия и промени в Изборния кодекс? Мая Манолова ли ще свърши по-добра работа от Европейската сметна палата (ЕСП), че ще прави ревизия? ЕСП е показал 0 грешки при усвояването на евросредства. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов.

„Стига сте говорили приказки как ще сте опозиция, вие имате мнозинство! Захващайте се за работа!“, призова той новите формации в 45-ия парламент.

Харизанов очаква да види и реалните политически действия на политика Станислав Трифонов. Напомни, че политиката е пипкав и тегав занаят.

- реклама -