кадър: БТВ

Явор Бахаров в откровено интервю за присъдата, алкохола, промяната

„През последната една година се борих със себе си, за да се успокоя, да мога да погледна хората по улиците. Усещаше се едно отдръпване на хората. Усещаш как всички те гледат оценяващо… “. Това сподели актьорът Явор Бахаров в откровен разговор в предаването на БТВ „120 минути“. Той получи присъда на първа инстанция за шофиране след употреба на наркотици и алкохол. Година затвор, 18 месеца без право да управлява МПС и 500 лв. глоба му постанови Районен съд-Разлог.

„Инцидентът в Банско се случи преди година. Трябваше да пропусна премиерата на сериала „Съни бийч“, защото след такъв инцидент не може да излезеш и да се усмихваш. Имах и спектакли по Радичков, но за сцената е нужно самочувствие, което ми беше избягало. За щастие, никой не пострада. Това е белият кахър. Навредих само на себе си и на роднините си“ – коментира Явор Бахаров.

Той разказа как се е опитал да омилостиви полицая, който го е спрял, който е бил на неговата възраст.

„Започнах да се оправдавам, но той ми каза, че има дъщеря на 5 години, която е можело да бъде на улицата в този момент. Съгласих се с него веднага… С наркотиците нямам проблем, по-скоро алкохолът ме кара да съм по-превъзбуден. Не пия често, но съм буен. Ако съм напрегнат по други причини, след пийване се озлобявам. Ако съм карал ски и се чувствам добре, алкохолът ме кара да се усмихвам“ – призна актьорът.

Той допълни, че този инцидент го е направил по-отговорен и по-съобразителен.

„Готов съм да вляза в затвора. Подготвям се за всичко… В България има много катастрофи. Явно наказанията не са правилни. Освен това е трудно да се определи колко време след употреба алкохолът ти пречи да шофираш. Бях спал само 4-5 часа и бях леко замаян. Рекох си – ще отида в планината да подишам чист въздух и ще се оправя, но не трябваше да се качвам в колата“ – сподели Явор Бахаров.

Той използва ефира, за да се обърне към всички млади хора:

„Не подценявайте дребните неща! Сериозна е работата. Една грешка, една секунда променя съдбата ви и тази на вашите близки. Шофирането не е безотговорна работа. Трябва да се внимава. Извинявам се на родителите си, че им причиних тези нерви и грижи“ – заяви актьорът.

- реклама -