Ясен Петров
Снимка: БГНЕС

Ясен Петров обяви, че ще напусне, ако Бербатов спечели

Националният селекционер Ясен Петров обяви, че ще напусне, ако бъде избрано ново ръководство на БФС. Конгресът на БФС е след седмица. Най-сериозният претендент за поста на Боби Михайлов и Димитър Бербатов. Самият Петров говори при заминаването на националите на България за Литва. Лъвовете играят в събота в световна квалификация.

„Предстоящия конгрес влияе на отбора, но ще се опитаме по най-добрия начин да игнорираме тази история. Моята позиция е ясна. Аз съм назначен от това ръководство и ще бъда с това ръководство. Точка. То е ясно, аз съм много точен човек. Аз съм с този, който ме е назначил. Това е“, каза Ясен Петров. После той беше попитан дали, ако бъде поканен да остане на поста от ново ръководство, ще остане. „Няма как да стане. Винаги съм бил лоялен. Няма какво да коментирам“, допълни Петров.

Селекционерът каза още, че очаква съвсем различен съперник. „Литва ще бъдат с друг състав. Повикаха седем нови играчи, опитни. Ще гледаме различен мач. Доволен съм от това, което тренираха нашите футболисти. Имат настроение и това е най-готиното нещо. Ние имаме добри момчета. Ние подмладяваме отбора и се надявам някое от тях да отиде в голям отбор и ние да се радваме, че имаме играч в голямо първенство. Имам мисия с тези момчета. Имам си мечти, но няма да ги споделя. Искам да работя с тези момчета“, обясни Петров.

- реклама -