Ясен Петров
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Ясен Петров: Не сме обречени срещу Италия

България ще опита да поднесе изненада срещу Италия, заяви селекционерът Ясен Петров. Националите играят срещу европейския шампион на 2 септември във Флоренция. Мачът е първи за скуадра адзура след титлата от Евро 2020 и е част от квалификациите за Мондиал 2022 в Катар.

„Нямам информация дали ще правим шпалир. Трябва да покаже уважение, но не знам каква е процедурата“, обясни селекционерът. „Много трудно събираме играчите, даже в момента не сме в пълния състав. Чакаме да дойдат футболисти от Разград. Чакаме да дойдат и други. Чак на 31-и ще бъдем всички. Ще направим една тренировка, после ще имаме и една тренировка в Италия, която е в рамките на един час и влизаме да играем с европейския шампион. Отиваме с амбицията да ги затрудним. Ако успеем да сме дисциплинирани, можем да направим някаква изненада“, каза Петров. Той говори по време на събитие, на което беше представен нов спонсор на БФС – „Фолксваген“.

„Нужни са битка и характер. Следващото нещо е изключителна дисциплина и взаимопомощ. За да изградим отбор, връзките между играчите трябва да са много силни. Повечето от момчетата знаят нашите изисквания. Надявам се да дадат всичко от себе си. Всеки има право да мечтае. Дано момчетата си хванат шанса. Няма какво да губим срещу Италия. Това е мач за престиж – излизаш срещу европейския шампион“, каза Ясен Петров.

Той добави, че е доволен от последните мачове на България. „Показахме добър футбол в последните си шест мача – три от квалификациите и три приятелски срещи. Играхме срещу световния шампион Франция. Това е сцена, на която всеки може да се покаже“, добави селекционерът.

След мача с Италия нашите приемат Литва. Двубоят е на 5 септември в София. Националите имат една точка от трите си мача в квалификациите.

- реклама -