Японска фирма плаща част от заплатите във виртуална валута

Японската компания GMF Rnternet ще започне да плаща част от заплатите на работещите в нея в биткоини, тъй като се стреми да разбере по-добре виртуалната валута, каза говорител на фирмата.

Компанията, която ръководи широк спектър от бизнеси, свързани с интернет, включително финанси, реклами и интернет структура, ще започне да плаща по 100 000 йени (890 долара) месечно в биткоини на работещите за нея от февруари. „Служителите могат – ако искат -0 да получават заплатата си в биткоини“, каза пред АФП говорителят на компанията Харуми Ишии. „Надяваме се да подобрим грамотността си по въпроса за виртуалната валута като започнем да я използваме реално.“

Офертата ще бъде отворена за около 4000 служители от конгломерата на GMO в Япония, каза Ишии. тя.

Компанията стартира търгуването с биткоини и бизнес за обмяна на малута през май.

И през следващия месец ще се присъедини към така наречения бизнес „Bitcoin mining“ – придобивайки правото да получава нови биткоини като награда за това, че помага за запазването на сигурността на мрежата чрез одобряване на транзакциите.

Стойността на биткоините в света тази години рязко се увеличи, стартирайки през янеари от 1000 долара, за да достигне тази седмица 17 000 долара.

- реклама -