Япония

Япония осъди на смърт вдовица, „изкарала“ над 9 млн от съпрузите си

Окръжният съд в японския град Киото осъди на смърт чрез обесване добилата печална слава в страната „черна вдовица” Тисако Какехи, съобщи агенция Киодо.

Жената е призната за виновна без смекчаващи обстоятелства в убийството на съпруга си и след него на двама възрастни нейни любовници, както и в опит да умъртви още един близък неин познат, за да получи наследството му.

В присъдата се посочва особеният цинизъм на престъпленията, извършени с цел обогатяване

70-годишната Какехи не признава вина. Адвокатите й настояваха за оправдателна присъда като се позоваха на напредналата й възраст и старческо слабоумие. Те вече са обжалвали присъдата.

В текста на присъдата обаче се подчертава, че при извършването на убийствата обвиняемата е била напълно вменяема и е разбирала напълно своите действия.

Какехи се е омъжвала четири пъти. Всичките й съпрузи са починали при странни обстоятелства и са оставяли състоянието си на съпругата си. За доказване на вина на Какехи за първите три убийства не е имало достатъчно улики.

Следствието е доказало единствено убийството на последния съпруг, с когото тя живяла само месец.

След като за четвърти път останала вдовица, жената започнала да посещава бюро запознанства и търсила срещи с богати мъже в зряла възраст, по възможност без деца и други роднини.

Трима от мъжете, с които се запознала по този начин, оставили завещание в нейна полза. Третият любовник на Какехи обаче оцелял и така убийцата била разобличена.

Според следствието жената карала партньорите си да приемат ампули с хранителна добавка, която всъщност съдържала циановодородна киселина. Следователите са намерили сред вещите на осъдената многобройни следи от тази отрова.

Общата сума на получените от Какехи активи е 1 млрд. йени (почти 9 млн. долара).

Поне 10 мъже, познати на Какехи, са починали при странни обстоятелства.

- реклама -