Янев

Янев: ЦСКА ще е фактор в новото първенство

Треньорът на ЦСКА-София Христо Янев е категоричен, че тимът ще бъде главен фактор в новото първенство. Специалистът отказа да коментира провокациите срещу клуба, а задачата му е „червените“ да играят футбол, който да радва феновете. Той призова всички привърженици да подкрепят „армейците“ в утрешния мач срещу Удинезе.

„Каквото зависи от мен и от отбора, ние го правим. Опитваме се да приобщим новите момчета, да им покажем какво е ЦСКА, какви са феновете на този клуб. Радва ни много, че те бързо схващат. Изграждаме облик на отбор, който ще е водещ фактор в първенството. Всичко обаче зависи от момчетата и това, което се случва в съблекалнята“, заяви Янев.

Той призна, че очаква с нетърпение треньорския си дебют в „А“ група. „Ако кажа, че съм готов на 100 процента, ще излъжа. Аз съм тук, за да дам най-доброто като виждания и потенциал, за да го предам на момчетата ни. Момчетата дотук бяха перфектни в подготовката и това ми давам само допълнителен стимул за работа. Доволен съм от всичко – и от тренировките, и от мачовете. В по-голямата част те действаха на много високо ниво и загатнаха за високия потенциал, който притежават. Искам още от първата минута на новото първенство да побеждаваме, това е нашия път. Имаме сили и вяра в себе си, другото не ме интересува“, каза специалистът.

Янев е категоричен, че ще разчита на всички налични футболисти, но продължава да търси нов нападател. „Имаме си перфектният такъв в лицето на Преслав Йорданов. Той  го показа през миналата година. Ние сме длъжни да търсим най-добрите футболисти на всеки пост. Трябва да сме в състояние да реагираме, каквото и да се случи“, допълни наставникът.

- реклама -