Стефан Янев, избори,

Янев: Партиите да подходят отговорно, предстоят трудни времена

Служебното правителство полага и ще продължи да полага всички необходими усилия да се гарантира честността и автентичността на изборните. МВР, правоохранителните органи и институциите в сферата на сигурността работят всеотдайно, за да предотвратят купения вот. Техните действия вече дават резултати.

Вече има достатъчно основания българските граждани да се чувстват сигурни и да дадат своя вот свободно.

Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното заседание на Министерски съвет, на което направи обръщение към гражданите и ги призова да упражнят правото си на глас на 11 юли без страх

Целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен и да е в състояние да взема този тип решения, които са необходими за бъдещото на държавата, заяви Стефан Янев и призова партиите: Да бъдат отговорни – да подходят национално отговорно, да загърбят популизма и ПР акциите, и да подходят национално отговорни, защото се опасявам, че предстоят трудни времена.

 

Партиите да чуят гласа на хората, техните желания и идеи за развитие на страната и да ги имплементират в законодателни инициативи, призова още служебният премиер.

Той призова лидерите на политически партии да загърбят популизма и пиара и да се държат отговорно.

„Опасявам се, че предстоят трудни времена. Бъдещето разположение на силите трябва да формира стабилно мнозинство и стабилно правителство, което да е в състояние да взима непопулярни решения и да провежда реформи“, каза още Янев. Основната цел пък била постигане на стабилност в икономиката.

„Целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен, да отразява тази електорална тежест и да взима решения за бъдещето на държавата”, добави той.

„В тази връзка мисля, че е необходимо да кажем, че изборите са фундамента на демократичния процес. Те са онзи момент, в който отговорностите от хората идват до всички нас. Всички ние, като общество, като власти, като медии, трябва да работим отговорно – всеки в своята роля, за да имаме просперираща България за в бъдеще”, каза премиерът.

 

- реклама -