Янаки Стоилов Стоилов обсъди с Херо Мустафа специализираните съдилища и прокуратури

На 21 май 2021 г. в Министерството на правосъдието се проведе среща между служебния министър на правосъдието на Република България проф. Янаки Стоилов и извънредния и пълномощен посланик на Съединените американски щати в Република България Н. Пр. Херо Мустафа.

По време на разговора бяха обсъдени приоритетите на служебния министър на правосъдието – добро и срочно обслужване на гражданите и юридическите лица, преодоляване на лоши практики в Агенцията по вписванията, при придобиване на българско гражданство и в местата за лишаване от свобода, както и взаимодействието с Висшия съдебен съвет на Република България.

От своя страна Н. Пр. Херо Мустафа подчерта важността на върховенството на закона като важно условие за съществуване на демокрация. Тя изрази готовността на Съединените щати да окажат на България необходимото съдействие в тази сфера, както и за организиране на обучения в областта на правосъдието и прилагането на правото.

Бяха обменени и мнения по различни въпроси, свързани със съдебната система, включително и дискусиите по отношение на специализираните съдилища и прокуратури.

- реклама -