Янаки Стоилов разпореди проверки в Агенцията по вписванията, Търговския регистър, Дирекция българско гражданство

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов представи новите заместник-министри, с които ще работи. Той е разпоредил на Дирекция вътрешен одит и инспектората към министъра да извършат проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на Дирекция българско гражданство, с цел да се подобри административното обслужване на гражданите и да се избягват нередности. Проверка на обществените поръчки в министерството през последните години. Преглед на резултатите от борбата с корупцията и организираната престъпност, съдебната реформа.

„Изборите не са най-тежката част от дейността на министерството, защото то отговаря само за организацията в местата за задържане – около 1500 лица, които към момента на изборите ще имат право да гласуват.“, каза Стоилов.

За нас е важно да подобрим обслужването на гражданите, включително и електронното.

В екипа, с който Янаки Стоилов ще работи са: Мария Павлова, следовател в Националната следствена служба и предишен министър на правосъдието в служебното правителство. Иван Белерджиев, адвокат, доскорошен ръководител на адвокатската колегия в Пловдив. Началник на кабинета е Мариян Карагьозов – юрист. Журналистът Мария Папазова също става част от екипа на Стоилов.

Започва проверка в арестите и местата за лишаване от свобода след сигналите за насилие, които бяха изнесени в комисията за ревизия на управлението. Тя ще обхване периода от 1 януари 2017 г. до настоящия момент, уточни Янаки Стоилов.

- реклама -