Янаки Стоилов, Пандора, служби, разследване, деклариране, офшорки

Янаки Стоилов: Пред държавата трябва да се декларират и офшорките

Правосъдният министър Янаки Стоилов е на мнение, че в декларациите за доходи на лицата, заемащи публични длъжности, трябва да влизат всички доходи. При това трябва да бъдат декларирани всички доходи и имущества без да са специфицирани, каза още Стилов, коментирайки данните по случая досиетата „Пандора“.

„Делян Пеевски е трябвало да декларира офшорните си фирми. Ако НАП И КПКОНПИ започнат проверки, вероятно ще излязат още неща”, смята още Стоилов.

Друг въпрос е защо журналисти, а не разследващи органи получават тази информация, продължи Стоилов, според когото това разследване е само фрагмент и част от всичко, което съществува. Ако то продължи, вероятно ще излязат още факти.

Според правосъдния министър големият проблем е, че „големите пари управляват голямата политика“, предава БТА.

„Въпросът е гражданите могат ли да решават политическите въпроси, които ги засягат“, каза още Янаки Стоилов.

Той беше категоричен, че е недопустимо хора, които се занимават с управление и политическа дейност, да използват подобни техники за укриване на доходи и капитал.

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов коментира, че журналистическото разследване „Досиетата Пандора“ е своеобразна оценка за ефективността на специализираните служби в България.

Той пристигна в сградата на Висшия съдебен съвет, където днес ще се проведе заседание. ВСС откри процедурата по избор на председател на Върховния касационен съд. Правосъдният министър няма да предлага кандидатура.

- реклама -