Янаки Стоилов: Не е ясно дали и кога социалистите ще се върнат на работа

„Няма срок, в който парламентарната група на БСП да се върне в Народното събрание, но има поставени конкретни условия, за да се случи това.“ Това каза членът на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов в студиото на „Европа сутрин“ с водещ Диана Радева.

Дали и кога социалистите ще се върнат на работа зависи изцяло от действията на управляващите, обясни Стоилов. Той очаква, че БСП ще предложи свои кандидати за новия състав на ЦИК, който трябва да бъде избран до 21 март.

Президентът да наложи вето върху Изборния кодекс.

„Това ще даде ориентация какво оттук нататък мислят да правят управляващите, до каква степен те ще ревизират приетите промени в този кодекс.“, добави Янаки Стоилов.

Напускането на парламентарната група на БСП не означавало, че опозицията по принцип ще бойкотира дейността на Народното събрание

„Ние такова действие не сме обсъждали. Обсъждахме именно как се отразяват върху предстоящите избори действията на управляващите. И каква трябва да бъде категоричната реакция как да се предотвратят именно тези рискове, които са напълно реални.“

Още от разговора вижте в следващото видео:

- реклама -