Ягодова Суперлуна в Стрелец

На 14 юни в 14:53ч ще бъдем свидетели на уникална Суперлуна. Този месец едновременно ще се случат две космически събития – пълнолуние и суперлуние в знак Стрелец.

Ягодовата Луна ще бъде супергероят на такова невероятно шоу, в което сателитът ще изглежда по-голям и по-ярък от обикновено.

Името произлиза от обичаите на индианците, които идентифицират пълнолунието с елементи, които се отнасят до характеристиките на съответния период.

Ето защо пълнолунието през юни, месецът, през който узряват вкусните червени плодове, е известно още като Ягодова луна.

Пълнолунието на 14 юни носи успокояваща енергия, енергията на надеждата, която идва, за да донесе малко облекчение, лекота и игрив дух там, където е имало потискащи трудности.

Така тази енергия ни приканва да направим крачка назад и да се откъснем от проблемите си, от тежестта на аурата, с която сме се заобиколили и да преоткрием какво означава да бъдем отново с чисто сърце като децата, да видим отново светлината, да се забавляваме и да се наслаждаваме на всеки миг такъв, какъвто е.

Пълнолунието в Стрелец ще окаже силно влияние вътре в нас. Ще почувстваме желанието или необходимостта да погледнем дълбоко в себе си, за да осъзнаем по-добре какво ни липсва. Ако сме натрупали повече в себе си, отколкото можем да поберем,

Вселената ни подтиква да намерим начин да се освободим от този натиск през следващите 2 седмици, да се освободим от някои твърде интензивни и завладяващи чувства, като говорим за тях и чрез силата на диалога, осъзнаването им, игнорирането им.

Пълнолунието извежда на преден план онзи момент, в който ще разберем дали сме били прави от определена гледна точка и дава възможност да се вземе решение за следваща стъпка в определена област. Но тъй като Луната и Слънцето наближават към квадратура с Нептун, ще бъде трудно да се вземе такова решение.

Търсим мъдрост в следващия период, но и радост, любов, търсим да бъдем най-добрите ученици в училището на живота.

С тези астрални влияния, пълни със светлина, няма място за песимизъм, не се отказваме, ако не е необходимо. Ние се отваряме към Вселената и към живота, позволяваме си да се занимаваме с различни дейности и да изпитваме неизчерпаема любов към самия живот. Вярно е, че последните месеци може да не са били лесни и пълни с промени и предизвикателства, но е време да оставим притесненията и тревогите си, позволявайки си да намерим радостта от живота, да се освободим от собствените си ситуации и проблеми да си позволим собственото си освобождаване от напрежение и тревожност.

Дебора Кинг пише в книгата си „Истината лекува“, че лунната светлина почиства 2-ра чакра.

Луян Матус, един от най-мощните шамани, също предлага техники, които включват гледане на излъчващ енергия обект, а за Луната дори предлага специална техника.

Ако искате да заредите третото си око с чиста лунна енергия, можете да гледате директно в Луната, но само в нощите на пълнолуние. Не предния ден, нито ден по-късно. В другите дни може да правите само мислено упражнението.

Може да се свържете ментално, да видите пълна и ярка луна да се върти в главата. Тази практика насърчава по-добрата умствена яснота и интуиция.

В нощта на пълнолуние можете също да поставите кристали, както и пълното си портмоне да се зареждат в лунната светлина. Трябва да ги приберете на разсъмване. Подходящо за започване на лунна диета.

- реклама -