Ядките от кайсия се оказват чудодейни в лечението на коварни болести

Изследвания, ръководени от ректора на турския университет „Тургут Йозал” д-р Айсун Бей Карабулут, сочат, че кайсиевите ядки могат да помогнат при лечението на някои заболявания, включително рак.

Според проучването горчивите кайсиеви ядки съдържат вещества, унищожаващи раковите клетки, като същевременно помагат за обновяване на здравите.

Това дава надежда на милиони пациенти, диагностицирани с рак по целия свят.


Университетът е стартирал изследванията преди няколко години. Карабулут заяви, че са започнали производството на хранителни добавки с пробиотичен екстракт от кайсия, наречен „Кайзир”. Патентът е издаден от Турския патентен институт.

Карабулут добави, че новият продукт доказано помага за намаляване на стреса.

Ядките на кайсиите дължат на своя амигдалин В17 за сладко-горчивия си вкус и приятната миризма на бадеми. В стомаха, когато взаимодейства с киселина, той образува два от най-силните нервни агенти: циановодородна киселина и бензол алдехид.

Тези отрови не причиняват значителна вреда на здравите клетки, докато раковите от своя ефект спират храненето и са напълно унищожени.

Ядките от кайсии трябва да се използват много внимателно и да не се прекалява с дневния им прием.

Лекарите от турския университет разработват и други продукти от кайсиеви ядки като например козметика за борба със стареенето на кожата. Приходите от научните им разработки и патенти ще бъдат предназначени за стипендии на техните студенти.

- реклама -