Уудс, Маминг, Брейди, Микелсън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Уудс и Манинг надиграха Микелсън и Брейди за $20 млн.

Тайгър Уудс и Пейтън Манинг удържаха късен щурм от страна на Фил Микелсън и Том Брейди в голф двубой. Благотворителният сблъсък във Флорида събра 20 млн. долара за борбата срещу коронавиуса. Мачът се проведе в Медалист Голф Клъб в Хоуб Саунд.

Уудс, 15-кратен шампион в Мейджърите, и двукратният Супербоул шампион Манинг поведоха с три удара след първите девет дупки. Четирикратният Мейджър шампион Микелсън и шесткратният носител на Супербоул Брейди спечелиха 11-та и 14-та, за да скъсят на един удар аванса на съперниците. Уудс обаче направи минус едно на 18-та дупка и им отне шанса за нещо повече.

Ударът на деня дойде от стика на Брейди. Той вкара на седма дупка от феъруея, малко след като легендата на НБА Чарлс Баркли, който коментираше, бе разкритикувал куотърбека за неособено добрите му изпълнения. „Затваряй си устата, Чък“, каза Брейди с усмивка.

„Обединихме сили и успяхме да съберем 20 млн. долара за тези, които пострадаха толкова сериозно. Шапки долу пред Том и Пейтън. Това е нашата арена, с това си изкарваме хляба. Не мога да си представя, че ще изляза на терена и ще направя това, което те обикновено правят“, каза Уудс. Сблъсъкът идва две седмици и половина преди професионалният голф тур да бъде подновен 11 юни. Уудс за последно игра през февруари и пропусна няколко турнира заради травма на гърба.

- реклама -