Уимбълдън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Уимбълдън пред отмяна, решават следващата седмица

Организаторът на Уимбълдън – Ол Инглънд Клъб – заяви, че следващата седмица ще реши кога ще опита да проведе турнира. В официалното съобщение се казва, че и отлагането, и отмяната са еднакво реалистични опции.

По програма турнирът от Големия шлем трябва да започне на 29 юни и да свърши на 12 юли. От Ол Инглънд Клъб казаха, че няма вариант мачовете да се играят без публика.

Преди осем дни организаторите на Ролан Гарос обявиха, че датите му се местят между 20 септември и 4 октомври. Туровете на ATP и WTA бяха спрени съответно до 27 април и 2 май. Миналата седмица срокът бе удължен до 7 юни.

В момента кортовете, на които се провежда Уимбълдън, са затворени. Там са само служители по охраната и тези, които поддържат тревата.

Може ли да бъде преместен Уимбълдън

Отлагането на Олимпиадата дава още три седмици на турнира в Лондон. Ако ситуацията с коронавируса обаче не се подобри драстично, това едва ли ще помогне. Още повече там се очакват по 40 000 зрители на ден, което ще е колосално предизвикателство за полицията и здравната система. Освен това покритието прави невъзможно турнирът да е през септември. Тоест, шансът да има Уимбълдън тази година е доста нисък.

- реклама -