Франк Уилямс
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Семейство Уилямс напуска Формула 1

Семейство Уилямс ще напусне едноименния тим след Гран При на Италия през уикенда. Отборът е  основан през 1977-а от сър Франк Уилямс и е един от най-успешните в историята на Формула 1. Британците имат 9 титли при конструкторите и 7 при пилотите. Отборът беше доминантна сила през големи периоди от 80-те и 90-те години на миналия век.

Миналият месец компанията беше продадена на американския инвестиционен фонд Dorilton Capital. Сега се разбра, че Сър Франк и дъщеря му Клеър – изпълнителен директор на отбора – си тръгват. Обявлението идва след години на постоянни финансови проблеми и слаби представяния на пистата. Последната победа на тима беше през 2012-а. Последните два сезона отборът остана последен при конструкторите.

„Бъдещето на отбора е осигурено и това е подходящ момент да се оттеглим от спорта. Като семейство приоритетът ни винаги е бил Уилямс. Но вярваме, че е време да предадем щафетата на новия собственик. Горди сме от постиженията си и от наследството, което оставяме“, заяви Клеър.

- реклама -