Боят на годината между Уайлдър и Фюри завърши наравно

Уайлдър - Фюри

Дионтей Уайлдър защити титлата си във версията на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория. Очакваният с огромен интерес мач с Тайсън Фюри в „Стейпълс Сентър Арина“ в Лос Анджелис не излъчи победител. Равенство позволи на 33-годишния Уайлдър да запази пояса си.

Единият съдия даде победата на американеца – 115:11, вторият – на британеца – 114:110, а в картона на третия фигурираше 113:113. Така Уайлдър за осми пъти защити световната си титла, която владее от 2015-а. Той продължава без загуба на ринга – 40 победи (39 с нокаут) и едно равенство.

Фюри проведе трети бой след връщането си на ринга след 2,5-годишно отсъствие. Той също остава без поражение във визитката си – 27 победи (19 с нокаут) и едно реми.

Два нокдауна за Фюри

Британецът имаше предимство, но два пъти бе пратен в нокдаун. Първият път – в деветия рунд, вторият – в 12. Във втория случай съдията преброи до девет, но той успя по някакъв начин да се изправи и да издържи още две минути на ринга.

Фюри: Ще има нов бой с Уайлдър, ние сме най-добрите в света

Бившият световен шампион в тежка категория Фюри заяви, че е бил ощетен от съдиите. „Циганския крал се завърна! Аз съм професионален атлет и обичам да се бия. Два пъти бях в нокдаун, но вярвам, че спечелих този бой. Светът знае, че аз победих. Надявам се, че ви направих горди, след като почти три години отсъствах от ринга. Показах голямо сърце и съумях да се изправям след нокдауните. Определено ще има реванш с Уайлдър, мога да го кажа на 100%. Ние сме двама велики шампиони. Най-добрите боксьори в тежка категория на планетата“, каза Фюри.

„Не знам дали мач с него ще е следващият ми сблъсък. Но би ми харесало. Трябва да го направим отново“, каза Уайлдър.

$17 млн. за двамата боксьори

Без приходите от билети и телевизионни права, шампионът заработи 4 млн. долара, а Фюри – 3 млн. С допълнителните пари се очаква сумите да станат 13 млн. за световния шампион и 10 млн. за претендента.

Сега се очаква да започнат преговори между Уайлдър и Антъни Джошуа за сблъсък, който ще определи новия абсолютен световен шампион в тежка категория. Такъв не е имало от Ленъкс Люис насам. Люис бе край ринга, също както други бивши шампиони. Сред звездите бяха Ивендър Холифийлд, Флойд Мейуедър, Джеймс „Бъстър“ Дъглас и  Златан Ибрахимович.