Флориан Кофелд, Вердер

Вердер уволни Кофелд и назначи легендата Томас Шааф

Вердер уволни треньора Флориан Кофелд и назначи на негово място легендата Томас Шааф. Решението за раздялата с Кофелд беше взето ден, след като зелените записаха девета загуба в 10 мача.

За уволнението на Кофелд са гласували всички членове на борда на директорите. „За съжаление след поражението от Аугсбург вече не сме сигурни, че ще оцелеем в елита. Затова се събрахме и взехме решение да го освободим“, се казва в съобщението на клуба.

Шааф има титла и купа с Вердер, където работи като треньор между 1999-а и 2013-а. В момента 60-годишният специалист е технически директор на клуба. Той ще е начело за един или два мача. Зелените в момента са на 16 място в класирането с 31 точки. Кьолн е 17-и с 30, Арминия е 15-и с 32 точки. 17-ят в класирането изпада директор във Втора Бундеслига заедно с последния Шалке 04. 16-ят пък ще играе плейоф с третия от Втора Бундеслига.

Шааф за последно беше треньор на Хановер през 2016-а. Той обаче не успя да помогне на Хановер да се спаси от изпадане. През 1999-а той наследи Феликс Магат, който беше уволнен четири кръга преди края. Тогава той успя да спаси Вердер. „Разбира се, това е огромно предизвикателство. Хубаво е, че всичко зависи от нас самите. Трябва да играем със страст, увереност и вяра и ще имаме успех“, заяви Шааф.

- реклама -