Вердер, Везерщадион

Вердер продаде името на стадиона си срещу 30 млн. евро

Вердер ще смени името на стадиона си, съобщи „Кикер“. Официалното това ще бъде обявено на пресконференция утре. Досега тимът играеше на „Везерщадион“, а от юли ще го прави на „wohinvest ВЕЗЕРЩАДИОН“.

Договорът с компанията, чиято централа е до Щутгарт е за срок от 10 години. Продажбата на името на стадиона ще донесе на зелените 30 млн. евро. Бременици имат най-силното българско присъствие в Първа Бундеслига. Помощник треньор в клуба е Илия Груев. Неговият син – Илия Груев младши пък наскоро подписа професионален договор със зелените.

„Сътрудничеството ни дава финансова стабилност и да развием базата си и наистина да сме конкуренция на най-големите клубове в Германия. Важно беше да намерим партньор, който се идентифира с „Везерщадион“. И е готов да го използва заедно с името си“, заяви председателят на борда на директорите на бременци Клаус Филбри.

Фенове на Вердер организират протест

Част от феновете на зелените обаче не са доволни от сделката и обявиха, че свикват протест утре. Те вече направиха един такъв по-рано през седмицата. Освен това заляха с неособено ласкателни думи социалните канали на клуба. Привържените протестираха по подобен начин и срещу спонсора на фланелките на тима. Причината е, че птицефермите Вийзенхоф са свързвани с много различни нарушения. Това обаче не пречи на компанията вече шест година да е основният спонсор на Вердер.

- реклама -