Тим Веленс, Джиро

Веленс спечели четвъртия етап от Джирото, Фрум изостана още

Тим Веленс (Лото Судал) спечели четвъртия етап от Джиро д’Италия. Той триумфира в първия етап в Сицилия – 202 км между Катания и Калтаджироне. Досегашните три бяха в Израел. Белгиецът спечели финалния спринт на изкачването, като изпревари Майкъл Уудс (Едюкейшън Фърст) и Енрико Баталин (Лото-Йъмбо).

„Усещането е много специално, защото не бях сигурен в успеха до последните 150 метра. Въобще не беше лесно, но съотборниците ми се справиха перфектно с извеждането“, каза Веленс.

Победата е пета за белгиеца през 2018-а и втора за него в Джирото. Той спечели и етапа между Понте и Рокаросо през 2015-а.

Лидерът не загуби време

Лидерът Роан Денис завърши четири секунди по-късно с основната група. Със същото време са шампионът Том Дюмолен, както и повечето други претенденти за успех в генералното класиране. Адам Йейтс (Мичелтън Скот) се изкачи на трета позиция с изоставане от 17 секунди. Веленс вече е четвърти, на 19 секунди за Денис.

Фрум изостана

Победителят в Тур дьо Франс и Вуелтата Крис Фрум загуби още време. Той завърши на 21 секунди зад Веленс. Фрум стартира с изоставане от Дюмолен още в първия етап и сега е на 55 секунди зад Денис и на 54 зад Дюмолен.

- реклама -