Уелбек

Уелбек остава в болница под медицинско наблюдение

Нападателят на Арсенал Дани Уелбек ще остане под медицинско наблюдение в болница. 27-годишният футболист има съмнения за тежка контузия, получена в двубоя със Спортинг Лисабон в Лига Европа. Уелбек бе изнесен на носилка, след като се приземи лошо на десния си глезен при опит за игра с глава.

От Арсенал заявиха, че ще изчакат няколко дни, за да обявят официално колко сериозна е травмата. „Дани остава в болницата. Повече информация за неговото състояние ще бъде оповестена в следващите 72 часа“, се казва в извлението на артилеристите.

Емери: Контузията на Уелбек е огромен удар

Мениджърът Унай Емери заяви, че контузията на английския национал е огромен удар за целия отбор. „Той играеше чудесно преди контузията. Искаш да ги избегнеш, но те са част от нашата професия. Смятаме, че става въпрос за сериозна травма“, допълни испанецът. Според някои прогнози Уелбек може да бъде извън терените 3-4 месеца.

Нападателят е съпътстван от проблеми с контузии по време на цялата си професионална кариера. Най-тежките периоди са отсъствия от два пъти за по девет месеца поради травми на колената. Той бе повикан от селекционера на Англия Гарет Саутгейт за двубоите със САЩ и Хърватия, но ще трябва да му бъде намерен заместник.

„Дани е много добър човек. Отдаден на отбора, той ни помага със своето поведение, качество и капацитет. Това е ужасна новина за него, близките му и Арсенал. Желаем му скорошно оздравяване“, завърши Емери.

- реклама -