Харви Уайнстийн

Мигновена карма: Уайнстийн се зарази с коронавирус

Низвергнатият холивудският продуцент Харви Уайнстийн се е заразил с коронавирус, предадоха световните агенции. Това се е случило само дни, след като той влезе в затвор в Ню Йорк.

Само преди 10 дни той бе осъден на 23 години затвор заради тормоз над десетки жени. Преди обявяването на присъдата неговият правен екип заяви: „Реалността е такава, че господин Уайнстийн може дори да не доживее до края на евентуалната присъда“. Което предвид възрастта му – 68 години – и претърпяната преди месеци сърдечна операция много бързо може да се превърне в реалност. Преди да влезе в затвора той изкара и два дни в болница заради високо кръвно и нередовен сърдечен ритъм. Преди началото на заключителната фаза на процеса Уайнстийн преживя и неуспешна операция на гръбен прешлен.

Най-вероятно той е хванал вируса в периода между болницата и затвора. Следкато излезе от „Белвю Хоспитал“ той бе за кратко в друг затвор – „Райкърс“. Там има 21 затворниците с положителен резултат за КОВИД-19.

Уайнстийн веднага е поставен в изолация. Заедно с него позитивен резултат е дал и друг затворник. Говорител на затворите в Ню Йорк потвърди информацията за двама заразени в Wende Correctional Facility , но отказа да назове имената им.

 

- реклама -