Уотфорд
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Уотфорд също е против идеята за неутрални терени

Уотфорд стана третият отбор, който се противопостави на идеята на Висшата лига някои от мачовете до края на сезона да се изиграят на неутрални терени. Предложението е заложено в „Проект Рестарт“, който предвижда срещите да се подновят в средата на юни. Преди Уотфорд срещу идеята се обявиха Астън Вила и Брайтън.

„Разбира се, приемам, че оставащите мачове трябва да се изиграят без публика по стадионите. Но сега ни казват, че няма да можем да изиграем оставащите си домакински мачове на нашия стадион, който играчите познават и ни носи предимство. При всички компромиси и здравни рискове, които изискват от нас да поемем, те искат ние да довършим сезон, който няма да има нищо общо с този, който започнахме, и който може да доведе до края на престоя на малък клуб като Уотфорд във Висшата лига. Честно ли е това? Доближава ли се дори малко до идеята за спортен интегритет? Разбира се, че не“, обяви президентът на стършелите Скот Дъксбъри.

Според Би Би Си предложението за неутралните стадиони ще бъде гласувано от клубовете по-късно този месец.  Нужни са гласовете на 14 от 20-те отбора, за да бъде прието то. Според БиБиСи има и други клубове, които са против. „Проект Рестарт“ обаче трябва да бъде одобрен и от правителството на Великобритания.

- реклама -