Снимка: Сдружение "Да запазим Корал"

Взривена е морската мина на плаж „Корал“, районът вече е е безопасен

Взривена е морската мина на плаж „Корал“, плажуването там е безопасно

Това съобщи кметът на Община Царево Георги Лапчев във връзка с откритата морска мина в морето край плаж „Корал“.

Той поясни, че полицията съвместно с Военноморските сили са взривили мината по-рано през деня. „Това представлява стара, немска, морска мина, която е била открита по дъното на плаж „Корал“. Тя е взривена така че всичко е наред“, заяви кметът на Царево Георги Лапчев пред „Фокус“.

Специализиран екип от Пункта за базиране Бургас в 15.00 часа унищожи морска мина, открита сутринта в района на плаж Корал, гр. Царево, съобщиха от МО.

Действията на военнослужещите по разузнаване и обезвреждане на обекта ръководи капитан III ранг Красимир Иванов. Морската мина е от типа „минен защитник“ и се е намирала на около 30 метра от бреговата линия.

Днес преди обяд в района на плаж „Корал“ бе открита морска мина. По първоначални данни, тя е била с диаметър 60 см. и се е намирала на около 30 метра от бреговата линия, на дълбочина 1,40 м. Малко след това специализиран екип от Пункта за базиране Бургас под ръководството на капитан III ранг Красимир Иванов се отправи към плажа. Военнослужещите от състава на Военноморските сили бяха с водолазно оборудване, за да извършат разузнаване на обекта и да предприемат необходимите действия за обезвреждането на морската мина.

- реклама -