Взрив разтърси жилищен блок във Варна, три деца и жена са в болница-ВИДЕО

Мощен взрив разтърси жилищен блок във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС от морския град.

Инцидентът се е случил около 4 часа сутринта. Взривът е станал в жилищен блок в квартал „Владислав Варненчик“.  По предварителна информация, три деца и една жена, които са настанени в болница, са обгазени. Няма загинали.

След инцидента е избухнал и пожар, който вече е овладян. Живеещите в блока са евакуирани, съобщи комисар Даниел Пашов – директор на ОДМВР във Варна. Взривът е станал в апартамент, в който са живеели 62-годишен мъж и жена.

„Благодаря на колегите от пожарната, които много своевременно са реагирали. 11 души са изведени от сградата, тъй като освен взрива, веднага е избухнал и голям пожар в съседните апартаменти. 7 възрастни и 4 деца, които са изведени в лечебните заведения. По информация на лекарите една жена има с по-сериозно обгазяване, но към момента е без опасност за живота. Проблемът е, че остава неустановено местопребиваването на една жена, която е живяла в съседния на взрива апартамент и колегите от пожарната и полицията продължават действията си в тази посока. Вероятно не става въпрос за взрив на газова бутилка, тъй като една газова бутилка пожарникарите са свалили от апартамента и тя не изглежда да е взривявана“, съобщи кметът на Варна Иван Портних. Вероятно е съхранявано взривоопасно нещо в апартамента от собственика, който в момента на взрива не е бил вътре, добави той.

- реклама -