Вятърът обърна камион в канавка край Мъглиж. Проблеми с камиони заради времето на Балканите

Бурният вятър стана причина товарен камион да се обърне в крайпътна канавка на пътя Мъглиж-Гурково. По чудо при инцидента няма пострадали. Заради произшествието движението по пътя беше затруднено за няколко часа.

Сходен инцидент имаше и край хасковското село Манастир, където се преобърна ТИР с бургаска регистрация. Според шофьора, причината е заледен и неопесъчен път. При инцидента няма пострадали, нанесени са материални щети на превозното средство.

Проблеми имаше и в съседните страни.

В Гърция ТИР се преобърна на автомагистрала „Егнатия“ в участъка между Ксанти и Комотини. Според информацията на гръцкото онлайн издание „Ксантинюз“ двама българи са извадени от авариралия камион. Шофьорът е откаран в местна болница с травма на главата.

Силният вятър и снеговалежите не пожалиха и албанците. В резултат на силния вятър три товарни камиона се преобърнаха на различни места в околията Лежа, където скоростта му беше най-голяма.

Също така са повредени много билбордове, има изкоренени дървета и разрушени покриви на къщи. На някои места е прекъснато електричеството.

- реклама -