Вярно ли е, че Чарли Чаплин е с циганска кръв?

Великият диктатор, човекът, който изигра незабравимия танц на хлебчетата, яде обувки и разплака милиони с „Хлапето“ е потомък на циганска фамилия.

И в това няма нищо лошо, тъй като Чаплин ще остане един от най-великите творци в нямото кино.

Доказателства за произхода му

След смъртта на вдовицата на Чаплин – Ууна, през 1991 г. тяхната дъщеря Виктория наследила бюро, принадлежащо на нейния баща. Едно от чекмеджетата било заключено и когато ключарят най-накрая успял да го отвори, Виктория се натъкнала на невероятна находка – писмо с едър почерк от 80-годишен мъж, някой си Джак Хил.

Писмото било написано в Тамуърт през 70-те години и информирало Чарли Чаплин, че той не е един от най-известните синове на Южен Лондон, а че се е появил на бял свят в каравана, собственост на циганска кралица, която била лелята на автора на писмото. В него се уточнявало, че Чарли Чаплин бил роден в парка Блек пач, в Сметуик, близо до Бирмингам.

Свидетелството за раждане на Чарли Чаплин и досега не е намерено.

Майка му – Хана, чието моминско име е било Хил – била потомка на пътуваща фамилия. През 80-те годни на 19 век в парка Блек пач е имало ромска общност, така че теорията, че великият комик и режисьор може и да е с ромска кръв, не звучи толкова
неправдоподобно.

Сега най-големият син на Чаплин – Майкъл, иска да пренапише историята на баща си и именно той е предоставил на вниманието на Guardian писмото на Джак Хил. Той се шегува, че както за баща му са се носели слухове, че е бил виждан едновременно на 800 различни места, така той може и да се е родил на две места.

Дори службите търсят доказателства, че Чаплин е циганин. Скотланд ярд открива версия, в която актьорът се оказва роден в гето край Бирмингам, а леля му била „циганска кралица“.

Стига се дотам, че британските спецслужби търсят корените
на Чарли чак в Русия. Не се позовават на доказателства, а само на съмненията, породени от реплика на комика, която гласи: „Смятам да се върна в Русия.“

Бащата на нямото кино, “малкият голям човек”, симпатягата с огромни обувки и бастунче, който разсмива хората от цял свят до сълзи, в личния си живот не е имал много повод за смях.

Израснал в страшна бедност в Лондон, в живота си той има много жени, неподходящи мимолетни връзки, четири брака.

Щастието в любовта намира едва на 54 години в последния си брак с Уна О’Нийл.

- реклама -