Корея учения ВВС САЩ цели

ВВС на САЩ нанесоха удари по учебни цели на близо до границата на Северна Корея

Стратегически бомбардировачи Б-1Б Лансър от военновъздушните сили на САЩ нанесоха днес удари по учебни цели на южнокорейска територия близо до границата със Северна Корея.

Това съобщи южнокорейското армейско командване, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

 

„Няколко самолета Б-1Б Лансър, придружени от изтребители Ф-22 Раптър, осъществиха маневри с учебно хвърляне на бомби, като демонстрираха възможностите и решимостта на съюзниците да отговорят твърдо на севернокорейските ракетни и ядрени провокации“, се казва в съобщението.

Целите на полигона в североизточната провинция Кануон са поразени успешно, добавя командването, според което в днешното учение са участвали и южнокорейски самолети Ф-15 Кей Ес и Кей Еф-16 Ес

Бомбардировката бе част от мащабните съвместни маневри „Виджилънт ейс“, организирани от Южна Корея и САЩ. За пръв път в историята в общите учения са включени изтребители от пето поколение.

Съюзниците усъвършенстваха уменията, необходими за моментален ответен удар, подобриха възможностите си за взаимодействие и в мирно, и във военно време, изтъкват южнокорейските висши военни.
По-рано бе съобщено, че наземните учебни цели са представлявали макети на севернокорейски обекти, свързани с ракетно-ядрената програма на Пхенян, посочва ТАСС.
Съвместните южнокорейско-американски маневри „Виджилънт ейс“, започнали в понеделник, ще продължат до петък.

- реклама -