Ева Вукадинова
Снимка: Инстраграм

Вукадинова напусна националния тим с обвинения в сексизъм

Скиорката Ева Вукадинова съобщи, че вече не е част от националния отбор и го е напуснала по собствено желание. Тя го направи с публикация в Инстаграм. Вукадинова отправи обвинения в сексизъм, но не посочи конкретни лица.

21-годишната олимпийска., съобщи, че е разочарована от отношението на треньори и ръководители. Освен това тя твърди, че са я били подвеждали през последните пет години.

Ева Вукадинова
Снимка: Инстраграм

„Много съм щастлива да обявя, че от днес вече не съм част от националния отбор на България. Решението ми да напусна тази организация е свързано с цялата токсичност, която съдържа. Тъжно е, но също така ще ми позволи да „дишам“ и да се насладя на живота и карането на ски. Уморих се да слушам ежедневно груби и сексистки коментари, как трябва да бъде забранен женският спорт, как никога няма да бъдем достатъчно добри, никога не инвестираме достатъчно и никога не сме достатъчно слаби. Всичко, което мога да кажа, е, че изпитвам огромно уважение към всички жени и момичета, които са преминали през това и все още го преживяват“, написа тя.

На игрите в Пекин Вукадинова зае 36-то място в гигантския слалом. В слалома тя не завърши.

- реклама -