Акробати, шампиони
Мариела Костадинова и Панайот Димитров

Второ злато за българските акробати в Буенос Айрес

Смесената ни двойка в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров спечели втора титла на Младежките олимпийски игри. Българските акробати влезоха с трети резултат във финала, но там бяха недостижими с общ резултат 27.850 т. Среброто е за Израел с 27.590, а бронзът – за Украйна с 27.450 т. Костадинова и Димитров вече грабнаха едно злато преди седмица като част от обединен мултинационален гимнастически отбор.

Валентин Андреев и Михайло Кохан
Валентин Андреев и Михайло Кохан
Сребро за Валентин Андреев в хвърлянето на чук

Валентин Андреев донесе девети медал на България от игрите в Буенос Айрес. 17-годишният ни талант в хвърлянето на чук извоюва сребърното отличие. Във втората фаза на надпреварата той постигна 81.67 метра и общ сбор от двата състезателни дни 163.96 метра. Българинът беше изпреварен единствено от световния рекордьор под 18 години Михайло Кохан (Украйна). Той записа най-силния резултат и във втората фаза – 85.14 метра. Кохан стигна до олимпийската титла със сбор от 171.11 метра.

Христо Христов
Христо Христов
Деветте български медала на игрите

Разпределението на деветте медала на България от игрите е следното: 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. До момента титли спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и две за двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров. Адриан Андреев спечели сребро на двойки в тениса, вицешампиони са и щангистът Христо Христов, и Валентин Андреев. Бронзовите отличия са за Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).

- реклама -