д-р Нели Пандова-Илиева

Вторият починал лекар – д-р Нели Пандова-Илиева отдаваше себе си на пациентите и хората в беда

Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда!

Това написа екипът на ЦСМП – София като изказа най-искрените си съболезнования към близките на д-р Нели Пандова – Илиева.

Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно!, пишат колегите и от Спешна помощ.

Поклон пред паметта й! Светъл път!

Както съобщихме по-рано, доктор Пандова е вторият починал лекар от COVID-19. Тя е издъхнала в спешното приемно отделение на Александровска болница в София. Преди това тя е била лекувана в болница „Св. Анна“ за коронавирус. Дала е две отрицателни проби и е изписана вкъщи, но в събота внезапно се е почувствала много зле.

„Към момента на повторното й приемането в лечебно заведение е била в тежко състояние, починала е към момента на повторната хоспитализация“, обясни секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

„Веднага е била интубирана, но дори не са успели да я вкарат в интензивното отделение“, добави и шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Той изрази тревога по отношение на повторното заразяване на пациенти с коронавирус.

Екипът ни изразява искрени съболезнования на близките на д-р Пандова!

- реклама -