Вторият мандат: ГЕРБ твърдо няма да го подкрепят (Обновена)

Вторият мандат: ГЕРБ твърдо няма да го подкрепят. Часовникът тиктака – срокът за предложението на ДПС изтича.

Председателят на ДПС Делян Пеевски

 заяви, че е изпратил писма на всички партии, с изключение на „Възраждане“ заради проруските си позиции, за втория мандат.

Той посочи, че през медиите се вижда,

че не събира подкрепа, но въпреки това даде срок до края на днешния ден на парламентарните групи да се отзоват на разговори.

От страна на президента Румен Радев

предстои да обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи нито втория, нито третия мандат

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи нито втория, нито третия мандат. Това заяви тази сутрин депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.


“Шансовете за кабинет в това правителство ги няма. Няма да подкрепим нито втория, нито третия мандат”, допълни Сачева.

Тя още веднъж потвърди разпространената във вторник официална позиция на партията, че всички варианти за кабинет са изчерпани.

В ПП-ДБ не могат да се разберат за третия мандат

ПП-ДБ все още няма единна позиция дали ще предложи кабинет, ако получи третия проучвателен мандат от президента, предаде БНР, позовавайки се на  свои източници в коалицията.

На проведеното вчера заседание на ПГ не се е стигнало до решение и днес лидерите на обединението ще се съберат на Председателски съвет за ново обсъждане.

В ПП-ДБ не могат да се разберат за третия мандат - Tribune.bg

Две от формациите – ДСБ и „Да, България“, предлагат формули за съответно – техническо и програмно правителство. От ПП обаче смятат, че в 50-ото НС няма условия за формиране на стабилно антикорупционно управление.

Според депутат от ПП ДБ Бойко Рашков предсрочните избори са неизбежни:

„ПП-ДБ не може да подреди, защото няма нужното мнозинство. Най-вероятно отиваме на нови избори“, каза той.

Гуцанов: БСП няма да подкрепи втория мандат

“Вторият мандат не може да бъде подкрепен от БСП”, заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

Гуцанов обясни, че във вторник групата не е получила покана за среща от страна на ДПС, но позицията им е непроменена – подкрепа за втория мандат от тяхна страна няма да има.

Депутатите, напуснали „Величие“: Няма да подкрепим нито едно правителство

Няма да подкрепим нито едно правителство, каза Красимира Катинчарова, една от шестимата депутати, които напуснаха групата на „Величие“ и тя се разпадна.

Ние отказваме да участваме в такива дребни политически игри, отговори тя на въпрос дали депутатите, които напуснаха групата на „Величие“, биха подкрепили правителство с втория или третия мандат.

ИТН не се притеснява да иде на избори

Станислав Балабанов от ИТН заяви, че е прекалено сложна кризата в политически план.

„ИТН не се притеснява да иде на избори, ние сме готови да идем на избори, независимо кога са те – въпросът е какво ще се промени на тези избори, въпросът е докога българските граждани ще чакат някой да започне да мисли за тях“, каза Балабанов.

По отношение на ситуацията в ДПС Балабанов коментира, че са сложни процесите в движението. „Никой не го е очаквал, може би някои хора се самозабравят с времето. Властта променя хората“, каза той.

„Нашата група няма да подкрепи нито едно правителство, защото няма градивни сили, които да работят за интереса на обикновения българин“, заяви Катинчарова.

Миналата седмица шестима депутати от „Величие“ подадоха заявление за напускане на парламентарната група на „Величие“ и посочиха като причина – загубено доверие в лицето на ръководството на групата. Депутатите, подали заявления, са: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено