Втори сингъл за Alice In Chains от новия албум

Гръндж легендите Alice In Chains пуснаха втори сингъл от предстоящия си албум. Той се казва So Far Under и прилича много на най-добрите неща от легендарния Dirt. Първият сингъл излезе преди месец и се казва The One You Know.

So Far Under е написана от вокала Уилям Дювал, който освен това прави и китарното соло. „Всичко е срещу теб – ти си малцинство, заобиколен от врагове, нямаш никакъв шанс. И ти е писнало от това“, казва Дювал. „Бях вдъхновен от лично изживяване. Текстът е студена и гадна преценка на трудна ситуация, но и музиката има собствено послание. Има място и време за обрат. Всеки аспект на написването и записването на тази песен – беше радост и удоволствие. Горди сме от това, което направихме. И от целия албум“, добавя Дювал пред Kerrang!

Alice In Chains
Името на албума – Rainier Fog

Alice in Chains обявиха и името на албума. Той ще се казва Rainier Fog и е първи след The Devil Put Dinosaurs Here, който излезе през 2013-а. Ranier Fog ще излезе на 24 август. Ето и как се казват песните в него:

01. The One You Know
02. Rainier Fog
03. Red Giant
04. Fly
05. Drone
06. Deaf Ears Blind Eyes
07. Maybe
08. So Far Under
09. Never Fade
10. All I Am

Албумът е първият от 20 години насам, който е записан от бандата в Сиатъл. Продуцент отново е Ник Раскулинец, който работи и над Black Gives Way To Blue и The Devil Put Dinosaurs Here.

Кантрел: По-добре не можехме да се справим

„Става ми много добре, като слушам какво сме направили. Това е истинският тест за музиката – ако те кара да скачаш, да куфееш, да свириш на въздушна китара, то значи емоцията се предава. Това е музиката – предаване на енергия и споделено изживяване. А този албум е толкова добър, колкото можахме да го направим. По-добър не може“, казва китаристът Джери Кантрел пред Rolling Stone.

Дъф Маккаган

Демото на заглавната песен е с Дъф Маккаган от Guns N’ Roses

Заглавната песен е посветена на Сиатъл. Или поне така твърди Кантрел. „Обхващаме всичко – като обяснение в любов е. Откъде идваме, кои сме, всички триумфи и трагедии, животът в Сиатъл“, казва той. Името също не е случайно – Mount Rainier се извисява над района.

Демо версията е записана с Дъф Маккаган от Guns N’ Roses в къщата на Кантрел. Самият Дъф също е роден в Сиатъл и пое баса в последния трибют-обединение на Mad Season. „Той се влюби в рифа. Каза, че това трябва да е първият сингъл. Но аз още нямах текст за песента. Текстовете са трудни, защото съм казал вече толкова много неща. Не мога отново да напиша Them Bones или пак да пиша за баща ми. Не мога отново да пиша за онова бивше гадже“, казва Кантрел. „Но е лесно да се ядосаш за нещо. Има неща, към които имам емоции. Неща, които обичам. Случват се и кофти неща. Хората минат през гадни периоди. Но текстовете винаги са частта, където се препъвам в тъмното“, разказва виртуозът на мрачните рифове.

Още специални гости: Крис Дегармо от Queensrÿche

Друг специален гост е китаритът на Queensrÿche Крис Дегармо. Той свири акустична китара в Drone, защото Кантрел не може да се справи достатъчно добре. „Написах един странен риф, с разтеглени акорди. Не ми се получаваше и го помолих той да пробва“, честен е Кантрел.

Трудно е 15 години да говориш само за смъртта на приятелите си

„Сиатъл е малък град и всички се познавахме. Обаче става трудно ти да си човекът, който говори за смъртта на приятелите си… Правя го 15 години, но вече искам да се фокусирам върху живота и да продължа напред. Само това мога да контролирам. Но адски ми липсват“, добавя Кантрел.

Шон Кини: Поласкани сме, че има хора, които още ни слушат

Другият оригинален член на Alice In Chains Шон Кини също говори пред Rolling Stone. „Очевидно е, че още имаме публика. Те ни позволяват да правим нашата музика. Макар че тя отдавна не е само наша, а е обща. За мен това е много ласкателно“, казва барабанистът.

Епичната All I Am

Албумът свършва с епоса All I Am. В който има много влияния от Led Zeppelin и Aerosmith. „Мислех си за стар боксьор или ветеран от война. Минали през стотици битки. С всички белези от живота, всички триумфи и падения. През живота си всеки минава през моменти, в които на изпитание се подлага вярата му. Или какво си постигнал до момента. Все едно героят се пита „Това ли е всичко, което съм?“, продължава Кантрел.

Джери Кантрел, Alice In Chains

15 години без наркотици

На 1 юли ще станат 15 години откакто той е чист. „Понякога ми лиспват онези невинни дни. В началото, когато си толкова безгрижен, и влизаш във всякакви странни приключения. Беше супер забавно, докато се оказа, че не е. А когато усетиш, че вече не е забавно, си пре*бан. Това и огромната разлика – вече не се пре*бавам“, казва Кантрел.

И добавя: „Адски странно е да си на 52 години и от 30 да си в група. И все още да се справяте на високо ниво. В живота често най-важното е да намериш семейството си. И то не кръвното семейство. Аз съм го намерил“, завършва той пред Rolling Stone.

- реклама -