Тръмп

Втора жена обвини кандидата на Тръмп за върховен съдия в сексуален тормоз

Втора жена отправи обвинения в сексуално посегателство срещу Брет Кавано, кандидатът на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп за Върховния съд, предава АФП.

Демократите в Сената разследват сензационните обвинения на 53-годишната Дебора Рамирез, която твърди, че Кавано и е показал интимните си части на купон през 80-те години на 20-ти век в Йейлския университет.

Според Рамирез, цитирана от списание „Ню йоркър“, Кавано е наврял гениталиите си в лицето ѝ. За да ги отстрани от себе си, тя е била принудена да ги докосне, без да е съгласна на това.

Кавано отрече инцидентът някога да се е случвал и определи твърденията на Рамирез като „чиста клевета“.

„Хората, които ме познават от това време знаят, че подобно нещо не се е случвало и вече го заявиха“, коментира за медиите номинираният за върховен съдия.

От „Ню йоркър“ признават, че отначало Рамирез не е искала да отправя публично тези обвинения, тъй като по времето на предполагаемия инцидент е била пияна и има бели петна в паметта. След шест дни на разговори и след консултация с адвокат обаче тя се е почувствала по-уверена и сега призовава ФБР да започне разследване.

От списанието не са успели да намерят свидетел, който да потвърди, че Кавано изобщо е присъствал на въпросния купон. Един бивш съученик обаче си е спомнил, че е чул за инцидента от друг.

Рамирез е втората жена, която обвинява Кавано в подобно поведени през 80-те години. По-рано Кристин Блейси Форд, преподавател в елитния Станфордски университет, даде интервю за критично настроения към Тръмп вестник „Вашингтон поуст“, в което с подробности описва ситуация от преди повече от 30 години. По време на младежки купон в предградие на Вашингтон, пияният Кавано, заедно с него приятел, заключили Форд в отделна стая, където опитали насила да свалят дрехите ѝ. Когато тя опитала да вика за помощ, Кавано е запушил устата ѝ. Според Форд Кавано е щял да я задуши ако не е била намесата на неговия съученик Майк Джадж, който повалил на пода двамата пияни сексуални насилници и позволил на полуголата девойка да избяга. Джадж обаче е заявил за вестника, че няма спомен за такъв инцидент.

Все още няма ясното доколко тези, недоказани до момента, обвинения ще повлияят на шансовете на Кавано да бъде избран за пожизнен съдия във Върховния съд на Съединените щати. От Демократическата партия вече опитаха да провалят кандидатурата, но всичко зависи от мнозинството на републиканците в Сената.

- реклама -