баскетбол

Втора загуба за баскетболистите ни

Втора загуба за мъжкия ни национален отбор по баскетбол в европейските квалификации. Състезателите на Любомир Минчев отстъпиха като домакини на Словения със 78:83  във втория си двубой от кампанията. В първата среща в сряда националите ни паднаха от Украйна.

Двубоят в „Арена Ботевград” започна колебливо за националите ни, които допуснаха серия от 10:0 за гостите и резултатът набързо стана 3:14 в ползва на Словения. Иван Лилов прекъсна сушата за нашите с тройка за 6:15, но нова Драгич и компания направиха нова пореди 9:22 след една част. Водещият отбор през втората част беше нашият. Националите ни използваха всяка една възможност, която се откриващше пред тях и се доближаха на само 3 точки до съперника си на полувремето – 35:38.

Началото на третата част отново беше за Словения, като след серия от бързи атаки гостите отново натрупаха соличдна преднина – и разликата пак стана двуцифрена – 36:50. Тимът ни все пак успя да се върне в мача и след много силни финални минути намали пасива си до само една точка. В края на двубоя обаче допуснахме лесни точки и отстъпихме в крайния резултат.

Следващият двубой на баскетболистите ни е домакинство на Косово. Мачът е след 3 дни отново в „Арена Ботевград“.

- реклама -