Петер Сеган, Тур дьо Франс

Втора етапна победа за Петер Саган в Тур дьо Франс 2018

Петер Саган спечели втора победа Тур дьо Франс 2018, като взе етапа между Лориан и Кемпер. Трикратният световен шампион изпревари Сони Колбрели (Бахрейн Мерида) и Филип Жилбер от (Куикстеп) с време от 4:48.06 часа. Словакът отново показа, че е в отлична форма – в първите пет дни той има две първи и две втори места. Естествено, Саган води убедително в класирането за зелената фланелка.

Без промяна в генералното класиране
Лидер в генералното класиране продължава да бъде Грег ван Авермет от БиеМСи. А освен това никой от фаворитите не загуби време. Втори продължава да е съотборнкът на Ван Авермет Тиджей ван Гардерен. Третото място в етапа на Филип Жилбер го направи и трети в генералното класиране за сметка на Герант Томас.
Трима се отказаха
Днес още трима колоездачи напуснаха колоната. Носителят на зелената фланелка от 2017-а Майкъл Матюс (Сънуеб) се отказа заради треска. Тийс Бенот (Лото Судал), който вчера падна лошо, спря заради травмите си. А още в началото в етапа падна и Роберт Кисерловски (Катюша-Алпесин), който се оттегли със счупена ключица.
- реклама -