заведения, собственици, министри, бизнес

Всички заведения ще могат да работят на 100% и без ограничение в часа с ваксинирани клиенти

Всички заведения ще могат да работят на 100% и без ограничение в часа при предоставяне от страна на клиентите на сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR-тест или бърз антигенен тест. Като бързите тестове ще се поемат от държавата. Това предложиха от служебното правителство по време на среща на туристическия бранш с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, министъра на туризма Стела Балтова, държавния здравен инспектор Ангел Кунчев и експерти. Браншът предложи към гореизброените да се прибави и тест за антитела, но това не беше прието, това съобщиха от Сдружението на заведенията.

От сдружението уточняват, че се този тип работа ще влезе в сила до 3 седмици и допълват, че същите правила ще важат за всички сектори от обществения живот, в които има събиране на хора, начело с държавната администрация.

Тези правила ще заместват затварянето на заведенията без компенсации и ще важат само, когато държавата се намира в „червена“ зона, съобщават още от  Сдружението на заведенията.

- реклама -