ВиК

Всички ВиК дружества в страната ще бъдат проверени

Подаването на питейна вода е дейност, която е от значение за националната сигурност. Тя се осъществява от ВиК. С моя заповед и на ДАНС са разпоредени проверки на всички ВиК в страната. Това обяви по време на брифинг на прокуратурата главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Ако можем да стигнем до всички виновни за тази криза, не само в Перник, ще направим всичко възможно да предотвратим това да се случи на други места“, закани се главният секретар и добави, че още на 26-ти декември в Перник са обещали да намерят виновниците за водната криза в града.

Той подчерта, че италианският боклукът няма общо със задържането на ексминистъра Димов.

Стана ясно, че главният прокурор е разпоредил на МВР и ДАНС да бъде извършена проверка. „Ще бъдат проверени всички площадки, които се използват за съхранение и преработка на боклук. Има срок за тази проверка. Двете неща нямат нищо общо. По темата с боклуците има сформиран щаб в ГДНП. Прави се пътна карта на боклуците в България. В края на проверките ще знаем къде, в коя точка на България, какво количество отпадъци се съхраняват и какво се прави с тях. Ако има нарушения ще бъде сигнализиран окръжния прокурор и съответно главният прокурор“, заяви Иванов.

- реклама -