превозвачи

Всички превозвачи да бъдат регистрирани по ДДС, поискаха от бранша

Автомобилни превозвачи поискаха всички фирми, които извършват обществен превоз на пътници и товари, да бъдат регистрирани по ДДС.

Според председателя на Сдружението на автобусните превозвачи Васил Пиронков мярката ще намали нерегламентираните превози и ще изсветли „сивия“ сектор.

Пиронков и други негови колеги от бранша дойдоха в Народното събрание, за да изложат идеите си пред председателя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и зам.-председателя на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията Станислав Иванов.

„Ние искаме да дебатираме и всички депутати правилно да разсъдят, че не може една толкова важна дейност, каквато е общественият превоз на пътници, да бъде поставена в ситуация, в която законово всички да не сме с една ставки и еднакво да упражняваме своята професия“, допълни Пиронков. Той подчерта, че за първи път абсолютно всички превозвачи са единни в това си искане.

От името на Конфедерацията на автобусните превозвачи също заявиха, че мярката ще доведе до преодоляване на проблема с нерегламентирания превоз на пътници.

„Даваме си сметка, че от тази мярка ще бъдат засегнати основно транспортните фирми, които работят с лиценз и които работят в светлата част на икономиката. Но това ще бъде нашата саможертва, от страна на бизнеса, в борбата с нерегламентирания превоз на пътници“, обясни председателят ѝ Магдалена Милтенова.

- реклама -